7 Haftalık Bebek Kalp Atışı
20 Temmuz 2024

7 Haftalık Bebek Kalp Atışı


Hamileliğin 7. haftasında bebek kalp atışları genellikle ultrason görüntüleri aracılığıyla hissedilebilir. Hamilelik süreci, anne adayları için hem zorlu hem de en güzel duyguların yaşandığı bir dönemdir. Bu süreç, farklı duyguların ve çeşitli belirtilerin olduğu bir dönem olup, anne adayları üzerinde önemli izler bırakabilir. Hamileliğin başlangıcından itibaren en merak edilen konular arasında, bebeğin kalp atışlarının hissedilmesi gelmektedir.

Kalp Atışlarının Fark Edilmesi

Bazı anne adayları, bebeğin kalp atışlarını 5 veya 6 haftada hissederken, bazıları ise 7 haftalık olduğunda bunu fark edebilir. Bebeğin kalp atışlarını hisseden anne adayları, daha rahat bir gebelik dönemi geçirmekte ve bu dönemden sonra daha bilinçli hareket etmenin önemini anlamaktadırlar. Hamileliğin en dikkat edilmesi gereken dönemi olan ilk üç aylık dönemde, bebeğin kalp atışlarının izlenmesi, anne adaylarına yol gösterici olmakta ve heyecanlı bir dönemi beraberinde getirmektedir.

Kalp Atışlarının Dinlenmesi ve Önemi

Anne adayları, bebeklerinin kalp atışlarını duymak ve hareketlerini hissetmek konusunda büyük bir istek duyarlar. Hassas bir dönemden geçen anne adaylarının, 7 haftalık bebek kalp atışını hissedememesi en büyük korkuları arasındadır. Aynı zamanda bebeğin hareketleri de 7. haftadan itibaren başlamaktadır. Ancak bu dönemde anne adayları bu hareketleri fark edemeyebilir. Daha önce doğum yapmış anne adayları ise bu konuda daha hassas olabilirler.

Stres ve Olumsuz Etkileri

Anne adaylarının 7 haftalık bebek kalp atışları konusunda stres yaşaması, gebelik açısından olumsuz bir etki oluşturabilir. Hamileliğin ilk trimesterinde önemli bir durum ortaya çıkabilir. Gebelikte bebeğe ait olan kalp atışları farklı haftalarda hissedilebilir. Bu zaman süresi genellikle 5 veya 6 haftadan itibaren başlamaktadır. 7 haftalık iken kalp atışını hissetmek daha rahat olabilir. Anne adayına bu dönemde yapılan ultrasonla bebeğin kalp atışları dinletilebilir. Ancak 10-12 haftalarda daha rahat kalp atışları hissedilmektedir. Bebeğin kalp atışlarının izlenmesi, kalpte olabilecek problemlerin tespitine ve kalp kapakçıkları hakkında gereken bilgilerin alınmasına önemli derecede yardımcı olmaktadır.

7 Haftalık Hamileliğin Normal Devam Etmesine Rağmen Kalp Atışının Hissedilmemesi

Bazı hamilelik süreçlerinde keseyi meydana getiren zar ve plasenta gelişimi normal olabilir. Ancak kese içinde maalesef bebek bulunmamaktadır. Bu durum, tıp tarafından boş gebelik olarak tanımlanmaktadır. Bu tür hamileliklerde, embriyo izlenmemesi ve bebeğin kalp atışlarının izlenmeme durumları tek bulgu olarak ortaya çıkmaktadır. 7 haftalık bebek kalp atışının rahatlıkla izlendiği dönemdir. 7. haftada bunun görülmemesi durumlarında, boş gebelik olduğu belirlenebilir. Ancak bu teşhiste fazla acele etmemekte fayda vardır. Çünkü anne adayları son adet tarihinde yanıltıcı bilgiler verebilir ve doğru hatırlamayabilirler. Bu sebeple 1 veya iki hafta daha beklemeleri önerilir. Bu durum herhangi bir belirti vermeden, normal bir gebelik süreci yaşanmasına sebep olabilir. Ancak uzman bir doktor tarafından teşhis konulduktan sonra, gebeliğin sonlandırılması gerekmektedir. Hamilelik sonlandırılmazsa, boş kese şiddetli ağrılara, kasılmalara ve kanamaya neden olabilir. Bu dönemde düşük yaşayacak anne adayı, bu durumdan çok kötü etkilenebilir.

Ekstra Bilgiler

Hamilelik sırasında beslenmeye, stresten uzak durmaya ve düzenli doktor kontrollerine önem verilmelidir. Bebek kalp atışlarının düzenli olarak izlenmesi, anne ve bebek sağlığı açısından kritik öneme sahiptir. Ayrıca, hamilelik sürecinde psikolojik destek almak anne adaylarının bu dönemi daha rahat geçirmelerine yardımcı olabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kalp Nasıl Çalışır?

Kalp Nasıl Çalışır?

Kalp Anjiyosu Riskleri ve Tedavisi

Kalp Anjiyosu Riskleri ve Tedavisi

Kalp Çarpıntısı Nasıl Geçer?

Kalp Çarpıntısı Nasıl Geçer?

Kalp Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Kalp Ağrısı Belirtileri ve Tedavisi

Kalp Check Up Testleri ve Sonrası

Kalp Check Up Testleri ve Sonrası

Güncel

Kalp Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Kalp Ameliyatı Riskleri ve Sonrası

Güncel

Kalp Damar Hastalıkları Türleri ve Tedavisi

Kalp Damar Hastalıkları Türleri ve Tedavisi